Massipato® Sotakassa

Massipato® Sotakassa

Aloitetaanko heti vai odotellaanko ulosottomiestä?

Massipato® Sotakassa on erityisesti osaamisintensiivisille yrityksille suunnattu sopeutumissuunnitelma, jonka tarkoitus on varautua tulevaan taantumaan mahdollisimman tehokkaasti. Operaatio kestää kolme kalenteriviikkoa, maksaa karvan alle viisi tonnia ja siinä on törkeän hyvä taloudellinen takuu – et voi hävitä euroakaan!

Mitä sopeutumissuunnitelmassa tehdään?

Ensin tutustun yrityksesi tilanteeseen, kulurakenteeseen, tuotteisiin, kilpailutekijöihin ja kipupisteisiin. Seuraavaksi laadin kanssasi yritykselle sopeutumissuunnitelman, jonka avulla pystyt varautumaan tulevaan paskamyrskyyn kilpailijoitasi paremmin.

Massipato® Sotakassa poikkeaa tyypillisistä "kehittämisohjelmista" siten, että tavoitteena on yksiselitteisesti varautua tulevaan taantumaan. Taantumissa tilannekuva muuttuu merkittävästi, ja kireinä aikoina käteinen on kuningas. Laskuja kun ei makseta näkyvyydellä, mediahuomiolla ja mahtavilla ideoilla. Vain tilillä oleva raha ratkaisee.

Moni ajattelee, että koronakriisin jälkeen yrityksissä ei ole enää mitään nipistettävää. Todellisuudessa taloudessa on takana lihavien vuosien leppoisat ajat ja niiden tuottama kulukulttuuri. Jos haluaa selvitä taantumasta voittajana, mindsetin täytyy muuttua – ja nopeasti.

Massipato® Sotakassa -operaatiossa aikaa ei käytetä turhaan palaveeraukseen, post-it -sulkeisiin, mielikuvaharjoituksiin tai tykytoimintaan. Tässä operaatiossa ei silitellä päätä, pohdita henkilöstön turvallista tilaa  (koska ei sitä yrittäjääkään säästellä) tai keskitytä mihinkään muuhun kuin selviytymisen kannalta olennaiseen.

Miten sopeuttamissuunnitelma etenee ja kauanko se kestää?

Sopeutumissuunnitelman tekeminen kestää kolme kalenteriviikkoa, ja siinä on kolme osaa:

  1. Tiedonkeruuvaihe (omaa aikaasi menee maksimissaan 6 tuntia).
  2. Analyysivaihe ja sopeutumissuunnitelman rakentaminen (aikaasi ei mene lainkaan).
  3. Sopeutumissuunnitelman esittely (omaa aikaasi menee palaveriin noin 2 tuntia).

Tiedonkeruuvaiheessa haastattelen sinut (ja tarvittaessa yrityksesi avainhenkilöt) sekä tutustun yrityksen prosesseihin ja talouslukuihin. Näiden tietojen pohjalta laadin sopeuttamissuunnitelman, joka on räätälöity juuri sinun yrityksesi tarpeisiin tulevaa katokautta silmälläpitäen.

Paljonko Massipato® Sotakassa maksaa?

Investointisi on 4 900 € + alv 24 %. Koko kauppasumma maksetaan tilauksen yhteydessä.

Törkeän hyvä takuu!

Ymmärrettävästi voi tuntua kuumottavalta investoida tällaiseen sopeutumissuunnitelmaan. Sinua voi pelottaa, että rahasi menevät hukkaan jollekin konsultinretkulle. Ei hätää. Tiedän mitä olen tekemässä. Niinpä pystyn lupaamaan työlleni törkeän hyvän takuun: jos et saa säästettyä neuvoillani vähintään 2 x Sotakassaan käyttämäsi rahan verran, maksan sinulle koko hinnan takaisin. Et voi oikeasti hävitä mitään.*

*) Tämä tietenkin tarkoittaa, että olet oikeasti tehnyt dokumentoidusti sovitut toimenpiteet.

Kuulostaa hyvältä! Miten edetään?

Laita sähköpostia tai soita 040 577 0215. Kerro niin pitkästi tai lyhyesti kuin haluat yrityksesi tilanteesta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

K: Minkä ongelman tämä palvelu ratkaisee?

V: Tuleva taantuma kuumottaa varmasti. Et voi olla aivan varma siitä, mitä firmassa pitäisi tehdä. Tervehdyttämisen ammattilaisena pystyn katsomaan yrityksesi liiketoimintaa ilman tarpeetonta tunnesokeutta. Apua kannattaa hakea, ennen kuin on liian myöhäistä ja taloudellista liikkumavaraa ei enää ole.

K: Miksi en vain itse miettisi mitä asioita täytyy tehdä? Miksi tarvitsen siihen ulkopuolista konsulttia?

V: Valitettavasti harva yrittäjä näkee firmansa tilanteen yhtä selkeästi kuin ulkopuolinen ammattilainen. 

K: Meillä on yritetty korjata asioita jo aikaisemminkin ulkopuolisten konsulttien avulla. Mitään ei saatu aikaiseksi, ja aikaa meni vain turhissa kokouksissa istumiseen. Miksi tällä kertaa asiat olisi toisin?

V: Vihaan palavereissa istuskelua ja kaikenlaista mielenylennyspuuhastelua. Sen lisäksi minulla on selkeä takuu, jota et varmasti ole aikaisemmin saanut vastaavassa tilanteessa.

K: No mutta meillä on asiat ihan hyvin!

V: Voit miettiä asiaa esimerkiksi kalkkunan näkökulmasta. Kaikki päivät menevät tosi kivasti siihen saakka, kunnes tulee kiitospäivä. Ja nyt on ankea aika lähestymässä. 

K: Tuo hinta on aika kova. Ei meillä ole varaa sellaiseen. 

V: Sen jo itsessään pitäisi olla iso varoitusmerkki. Jos yritykselläsi ei ole varaa maksaa alle viittä tonnia, miten ajattelit selviytyä tulevasta taantumasta?

K: Voinko maksaa koko summan vasta sitten, kun operaatio on maalissa?

V: Et. Operaatio ei ala, ennen kuin ensimmäinen maksusuoritus on tilillä. Tämä takaa yrityksesi sitoutumisen prosessiin. Jos epäröit saamaasi vastinetta, sitä varten tarjoan törkeän hyvän takuun.

K: Kirjanpitäjäni sanoi, että voi hoitaa tämän murto-osalla tuosta hinnasta. Miksi ostaisin sinulta?

V: Jos kirjanpitäjät olisivat liiketoiminnan tervehdyttämisen ammattilaisia, Suomessa ei menisi yhtään yritystä konkurssiin. Kaikissa osakeyhtöissä on kirjanpitäjä, ja kirjanpitäjillä on tärkeä rooli yrittäjän taloushallinnassa. Yrityksen tervehdyttäminen taas on oma ammattinsa, jota harva Suomessa tekee työkseen – tai osaa.

K: Onko sinulla kokemusta toimialastani, joka on X? En usko, että osaat auttaa jos et ymmärrä bisnestäni täydellisesti.

V: Jos minulla ei ole suoraa kokemusta toimialastasi, se ei ole esteenä tai edes hidasteena yrityksen sopeuttamisohjelman rakentamiselle. Epäterveet toimintamallit on ulkopuolisena helpompi tunnistaa toimialasta riippumatta. Sopeutumissuunnitelma laaditaan joka tapauksessa yhdessä sinun – joka olet oman bisneksesi paras asiantuntija – kanssasi.

K: Kauanko tässä menee oikeasti aikaa? Olen jo muutenkin ihan puhki.

V: Kun voimat ovat vähissä tai loppu, ulkopuolisen ammattilaisen selkeät työohjeet ovat avuksi. Alussa sinulta menee vain muutama tunti aikaa. Kaikissa vaiheissa pyrin siihen, että tehtävät toimenpiteet ovat selkeitä ja toteuttamiskelpoisia, mikä helpottaa toimenpiteiden suorittamista.

K: Yritykseni on sen verran pieni, että minulla ei ole varaa maksaa tuota summaa. Voiko tämän tehdä halvemmalla?

V: Ei voi. Työmääräni on melko sama, oli sitten kyseessä 30 hengen asiantuntijayritys tai 4 hengen pikkupaja.

K: Miten ostan käytännössä?

V: Ensin otamme etätapaamisen tai puhelinsoiton, jossa käydään läpi yrityksesi tilanne. Jos tapaamisen jälkeen haluat jatkaa, laitan sinulle tarjouksen hyväksyttäväksi (se on vain kaksi sivua pitkä). Hyväksyttyäsi tarjouksen sähköpostitse laitan sinulle laskun. Kun lasku on maksettu, käydään hommiin. Ensimmäinen vaihe on siis ottaa minuun yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla: moi@jannejaaskelainen.fi.

K: Miksi en voi hävitä tässä mitään?

V: Koska tiedän mitä teen, pystyn lupaamaan työlleni takuun jota muualta et saa. Jos yhdessä sovitut ja tekemäsi (ja dokumentoidut!) toimenpiteet eivät säästä rahaa sovittua määrää, maksan rahasi takaisin.

K: Konsulteista on huonoja kokemuksia, miksi tämä olisi eri asia?

V: Yleensä konsultit laskuttavat tunti- tai päiväperusteisesti. Aina saa s**tana arvailla, mikä se laskun loppusumma tulee olemaan. Oma palveluni on erilaista. Hinta on kiinteä, joten tiedät aina varmasti, mikä se loppusumma on.

K: Miksi juuri sinä luulet osaavasi auttaa yritystäni?

V: Olen auttanut satoja – ellei tuhansia – yrityksiä mitä erilaisimmissa liiketoiminnan ongelmissa. Tiedän mitä teen. Olen kirjoittanut yrittämisestä ja bisneksestä myös useita kirjoja ja ilmaisia oppaita.

K: En kehtaa ottaa yhteyttä. Hävettää, että oma firma on mennyt tällaiseen tilanteeseen. Olisi pitänyt itse huomata ja osata muuttaa suuntaa ajoissa. 

V: Ensinnäkin, et ole yksin. On itsestään selvää, että yrittämisessä tulee eteen tilanteita joista ei ole itsellä kokemusta. Kaikilla yrityksillä menee joskus huonosti. On paljon parempi hakea ulkopuolista apua kuin koittaa räpeltää tilannetta auki itsekseen. En myöskään paljasta asiakasyrityksiäni ilman erillistä lupaa, joten asiasta ei tarvitse tehdä suurta numeroa.

Aloita yrityksesi taantumaan varautuminen tästä!

Laita sähköpostia tai soita 040 577 0215. Kerro niin pitkästi tai lyhyesti kuin haluat yrityksesi tilanteesta.