Janne K. Jääskeläinen

Suositukset

Millaista minun kanssani on työskennellä?

Sanna Tammisto Olin hyvin solmussa itseni ja yritysteni kanssa kun otin Janneen ensimmäisen kerran yhteyttä. Olin totaalisen väsynyt, fyysisesti ja henkisesti, ja en tiennyt lainkaan mihin suuntaan olin yritysteni kanssa menossa, mihin edes halusin mennä. Tiesin vaan, että olin tehnyt monta vuotta paljon duunia ja luonut mielestäni todella hyvän yrityksen ja työyhteisön, mutta viimeaikaiset vastuut ja valinnat olivat vienyt mielestäni minut kuilun partaalle. Olin epätoivoinen. Olin väsynyt. Olin peloissani. 

En tuntenut Jannea ennestään, mutta olin ollut uutiskirjeen tilaajana n. pari vuotta, ja hänen kirjoituksensa kerta toisensa jälkeen iski johonkin yrittäjän ytimeen ja suoraan mun sieluuni. Näiden kirjoitusten vuoksi minusta tuntui kuin olisin tuntenut Jannen jo ennestään, joten kynnys ottaa yhteyttä oli pieni vaikka yhteydenottokin pelotti. Mitä jos hän nauraisi minulle tai sanoisi että olet auttamisen tavoittamattomissa, eli tilanne on jo niin solmussa ettei sinua voi auttaa? Sanomattakin selvää, että tämä oli turha pelko. Janne otti minut vakavasti, ja jo ensimmäinen meili häneltä (joka muuten taisi tulla jopa samana iltana kun olin yhteydenottoni laittanut), oli kannustava, tsemppaava, rauhoittava ja ennen kaikkea ratkaisukeskeinen. 

Janne pystyy katsomaan asiaa niin monelta kantilta. Hänellä ei ole pelkästään empatiaa annettavaksi (vaikka sitä saan edelleen roppakaupalla) vaan hän näkee mahdottomissakin solmukimpuissa polun, miten jokainen solmu pystytään avaamaan määrätietoisella etenemisellä. Hän tarjoaa ratkaisuja, mutta ennen kaikkea tarjoaa tukea, jotta voin ratkaista ongelmani itse. Ja tukea hän antaa. Tiedän että hän on siellä aina kun tarvitsen extratukea. Tuntuu että Jannen kannustavassa lieassa olen kasvanut sellaiseksi johtajaksi kun olen aina halunnut olla (paino sanalla johtaja, joksi en koskaan itseäni mieltänyt). Jannen ihmisläheinen ote ja huumorintaju uppoaa suoraan sieluuni, ja koen olevani onnekas että olen saanut itselleni ja yritykselleni tuollaisen neuvonantajan tueksi. 

Palaverit Jannen kanssa on kuukauden odotetuin tapaaminen. Jannen kanssa pystyn olemaan täysin oma itseni, kertoa rehellisesti missä mennään ja missä tarvitsen tukea, ja hän saa kiinni jutuistani vaikka ne lähteekin välillä todella laukalle. Voin sanoa käsi sydämellä että olen tällä hetkellä todella eri tilanteessa; rauhallinen, luottavainen ja ennen kaikkea toiveikas tulevaisuudesta, ja tämän on Janne mahdollistanut minulle. Toivoisin että jokainen yrittäjä joka on solmussa itsensä tai yrityksensä kanssa löytäisi itselleen Jannen.

Sanna Tammisto, CEO @ OMA yrityspalvelut Oy
Minttu Murtomäki Jannen tarkkanäköiset ja suorat kommentit ja kysymykset selkeyttävät omaa ajattelua ja saavat keskittymään olennaiseen. Olen suorastaan nauttinut yhteisistä hetkistä, kun aina on saanut ajattelemisen aihetta ja oivallusten kautta ratkaisuja haasteisiin. Yksin on vaan liian yksin ajatusmyrskyn kanssa. Jannen kanssa tuntui, että hän aidosti välittää ja on kiinnostunut. Janne ymmärtää yrittäjän arkea ja yrittämistä, tietää siis mistä puhuu ja hän ei hetkeäkään epäröi kaivaa kipukohtia esiin ratkaistavaksi. Niin ja saa häneltä myös positiivista palautettakin 😃 Suosittelen!

Minttu Murtomäki, CEO @ Näkemystehdas MBE
Pauli Aalto Olin miettinyt yritykseni hallitustyöskentelyä ja tarvetta asioiden miettimiseen "ylemmällä" tasolla alkoi olla. Vähintään kaipasin ulkopuolisen ammattilaisen näkemystä kokonaiskuvasta. Sain kunnian tulla valituksi Yrittäjien ja Boardmanin mentorointiohjelmaan, josta toivoin, että käteen jää tietoa asioista, kuten ketä hallituksessa kannattaa olla, mitä mahdollinen ulkopuolinen hallitusjäsen käytännössä tarkoittaa, yleisiä vastuunjakoasioita yms. Lopulta tämä projekti kuitenkin jäi pääosin koronan takia aika vajavaiseksi ja yrityksen hallitustyöskentely jäi alkuperäiselle tasolle. Hoidan pakollisten pöytäkirjojen näpyttelyt itse sen kummemmin asioita miettimättä.

Jannen Tulostulva® Taskuhallituksen markkinointimeili osui suoraan kohteeseen. Ulkopuolinen ammattilainen tekemään sitä työtä, mitä kuvittelen oikean hallituslaisenkin tekevän. Kaikki tämä ilman turhaa byrokratiaa tai muita kommervenkkejä. Näin yrittäjänä olen myös kerennyt tottua siihen, että vastuu on kuitenkin itsellä, joten sillä että tässä ei varsinaista hallitusjäsentä vastuun jakajaksi tullutkaan, ei ollut mitään merkitystä itselleni. Jannen blogia ja sosiaalisen median viestittelyä olin kerennyt sen verran seuraamaan, että luotin häneltä löytyvän osaamista niin yleisesti yritystoiminnasta kuin juuri minun toimialastanikin.

Aavistukseni osuivat oikeaan ja olen saanut vahvaa vertaistukea päätöksille, mitä aiemmin pureskelin pääosin omin voimin. Jannen suorat kommentit asioista auttavat pitämään fokuksen oikeana, jottei homma lähde rönsyilemään liikaa. Lisäksi edes tunne siitä, että vaikean tilanteen osuessa kohdalle, minulla on ainakin yksi luotettu henkilö, jolle voin mahdollisen murheen purkaa ja jopa saada järkevän ratkaisuehdotuksen vastaukseksi on äärimmäisen arvokasta. Jannea on tietysti vähän vaikea kuvitella "varavaimona" jolle voi purkaa työmurheet, ettei niitä tarvitse kotiin kahvipöytään raahata, mutta mies tuntuu olevan sen verran huumorillakin varustettu, että tämänkin kommentin pystyy varmasti hymyssä suin lukemaan.”

Pauli Aalto, CEO @ TDP Oy
Johanna RaiskioMeille olet ollut aidosti iso tuki taustalla, kun olemme halunneet kehittää yrityksemme toimintaa seuraavalle tasolle. Sinun supervoimasi on kyky kuunnella ja haastaa sekä aidosti kaivaa ne asioiden juurisyyt esille. Et jää pelkästään ylätasolle vaan olet ollut valmis kuulemaan meidän ihmisiä ja tukemaan minua ja Tarua mutta myös meidän tiimiä arjessa. Selkeät työkalut ja toimenpiteet tapaamisten välissä selkeyttävät prosesseja. Jokaisen tapaamisen jälkeen on otettu askeleita eteenpäin.”

Johanna Raiskio, CEO @ Unfair Oy
Salla Hänninen”Tämä oli juuri sitä mitä kaipasinkin, jonkun potkun perseelle ja selkeän, yksinkertaisen suunnitelman, joka pystytään realistisesti olemassa olevilla resursseilla toteuttamaan. Ei tunnu enää ollenkaan niin hähmäiseltä tämä kokonaisuus kuin aiemmin.”

Salla Hänninen, CEO @ Palava Global Oy
Mikko Mäntylä”Vahva suositus Jannen tunnin mittaiselle Tulostulva Äkkilähtö-palvelulle, jonka tänään testasin. Arvoa sain moninkertaisesti saman tien hintaan nähden.👍👍👍👍👍”

Mikko Mäntylä, Business Designer,
@Aina Ennenkin Oy
Ari Laine”Tulostulva® Taskuhallitus on kyllä ollut tosi hyvä herättelijä. Jannen avustuksella olen saanut uutta ajatusta yrittämiseen, löytänyt ratkaisuja ongelmakohtiin ja niiden myötä saanut asioita selkeästi eteenpäin. Nyt on entistä selvempi visio eteenpäin. Iso kiitos, todella 10/10 palvelu.”

Ari Laine, toimitusjohtaja @ Hifimesta Oy
Kari Kaisto”B2B-palvelubisneksessä ja työntekijävoimaisella alalla myynnin ja palvelutuotannon tasapaino on sisäänrakennettu haaste. Turhauttavaahan ne on ratkoa yksin ja katsoa sisältäpäin. Janne osaa esittää pirullisen tarkkanäköisiä ja siksi relevantteja kysymyksiä ratkaisuehdotuksineen. Muutaman kuukauden jälkeen ovat tahtotila selkiytynyt, asioita priorisoitu ja moni ikuisuusasia liikkunut eteenpäin.”

Kari Kaisto, Toimitusjohtaja @ Myyntivauhdittajat Oy
Anna Aaltonen”Ne Jääskeläisen uutiskirjeet, ne blogit, ne oppaat. Kerrankin joku puhuu asioista oikeilla nimillä ja ymmärtää lisäksi yrittäjän arkea. Jos vertaa netin besserwissereihin, on ero huima. Monessa isossa organisaatiossa on varaa (tätä ihmettelen ihan oikeasti, että onko) käyttää aikaa ja rahaa erilaiseen organisaation ”kehittelyyn”, joka harvoin tuottaa mitään. Emme me voi sellaista tehdä, siihen ei ole yksikertaisesti rahaa. Jääskeläisen neuvot sen sijaan tulevat nopeasti ja selkeästi. Ja ovat kaiken lisäksi toteuttamiskelpoisia. En minä halua käyttää aikaani päiväkausia asioiden pohtimiseen, jos maalin näkee tunnissa.”

Anna Aaltonen, Senior Consultant, CEO, MSc @ Coala Oy
Jukka Palokangas”Asuin osan lapsuudessani rivitalossa, jonka keittiöstä näkyi suoraan pihan poikki kulkevalle tielle. Noita teitä sitten poikaporukassa sahattiin pyörillä eestaa. Eräässä asunnossa asui veljekset, joista nuorempi ei omistanut itselleen sopivaa pyörää vaan joutui lainaamaan aina liian isoa. Keittiön pöydän ääreltä näki kuinka ensin ikkunan ohi ajoi pyörillään poikalauma ja sen perästä hetken päästä ikkunan ohi juoksi tämä kyseinen poika pyörä vieressään sarvista kiinni pitäen. Hän teki sitä sitkaasti pitkään enkä muista että hän olisi koskaan valittanut siitä.

Minusta ajoittain tuntuu, että yrittäjänä olen tuo poika liian ison pyörän kanssa yrittäen pysyä muiden perässä. Jannen Tulostulvan avulla vihdoin päästiin konkreettisiin kipupisteisiin, joihin on parasta ensimmäisenä keskittyä. Pyörä ei ehkä muutu taikaiskusta sopivan kokoiseksi, mutta nyt on kuitenkin tunne, että oikeita asioita tekemällä pysyy keula oikeassa suunnassa ja ennen pitkään jossain vaiheessa kettinkiä sotketaan satulasta käsin. Samalla sitä huomaa, että mitä on jo onnistunut rakentamaan ja kehua itseään siitä.”

Jukka Palokangas, toimitusjohtaja, yrittäjä @ Kuntoutuspalvelu Paju Oy
Joni Jaakkola”11 vuotta päätoimisena yrittäjänä olen huomannut, että tasaisin väliajoin johtamiani yrityksiä ja minua yrittäjänä vaivaa yksi asia: en saa käsissäni olevasta potentiaalista lähellekään parasta irti. Yömyöhään tuijoitan pankkitilin saldoa ja mietin: ”kauhea meininkin mutta missä kaikki rahat on?” Tavallaan kaikki on mainiosti mutta kehitys- ja kasvuhakuisena yrittäjänä tasannevaiheet syö miestä rotan lailla. Jannen kanssa huomasin, että parasta lääkettä tähän vaivaan on miettiä vastaukset niihin ratkaiseviin kysymyksiin, joita itse ei osaa kysyä. Kun samojen firmojen tuloksia, taseita ja prosesseja tuijottaa riittävän kauan on hankala huomata kaikki tekemiseen vuosien saatossa juurtuneet aika- ja energiasyöpöt sekä fokuksen siirtyminen pois sieltä mistä yrittäjänä saan kaikkein tärkeimmät asiat: paksun leivän pöytään ja vapauden tehdä sitä mistä tykkää silloin kun tykkää. Jannea haluan kiittää ammattitaitoisesta ja suoraviivaisesta sparrailusta johtamisessa, numeroissa ja yrittäjän elämässä ja erityisesti raakarehellisestä kovasta rakkaudesta: kysytään kysymyksiä, jotka mielellään lakaisisi maton alle mutta joista usein löytyy ratkaisun avain.”

Joni Jaakkola, toimitusjohtaja, yrittäjä @ Optimal Performance Oy & Optimal Performance Center Finland Oy
Timo Koola”Olen vuosikausia tehnyt turvallista konsultointia, joka maksaa palkan ja on kelvollisen voitollista, mutta ei kuitenkaan eroa olennaisesti palkkatyöstä. Tähän kutinaan etsin raapimapuuta ja löysin sen. Keskustelu Jannen kanssa avasi silmäni aivan uudelle tavalle ajatella osaamistani ja keskustelua seuraavana yönä heräsin kirjoittamaan palvelukuvausta. Suosittelen tätä kymmenestä vastaantulijasta kymmenelle.”

Timo Koola, yrittäjä, konsultti @ Skadi Oy
Miika Soronen”Taskuhallitus on kyllä mieletön innovaatio. Saa sen, mitä oikealta hallitukselta, mutta ei sitoudu juridisesti yhtään mihinkään. Diili on hävyttömän reilu asiakkaan kannalta. Janne uskaltaa sanoa neuvot suoraan, mutta kivasti. Ekan palaverin perusteella tienasin luultavasti koko vuoden taskuhallituslaskut. Joten lämmin suositus!”

Miika Soronen, yrittäjä @ Miika Soronen Oy
Anne-Mari Angervo”As a customer, it is more than a pleasure to work with Janne. He is efficient and a true expert. He focuses to relevant issues and does not consume customer’s time to bullshit. Work at hand is done with high quality and results are often better than expected. Especially, working with him lacks neither laugh nor humour.”

Anne-Mari Angervo, Planning Manager @ Veritas Pension Insurance & Co-founder and partner @ Happy Fin
Karl Filtness”Janne is an exceptionally insightful business leader who has the ability to inspire and educate with his concise and clear communication skills.

I have had the privilege to work with Janne on several different marketing projects. The results have always been better than promised, even though the initial agreements have been far from unambitious.

Based on this solid evidence and numerous discussions, I’m honoured to say that I value Janne’s opinion on business, leadership and digital marketing. I never hesitate to ask his view even on difficult matters. I can highly recommend his expertise, intelligence and invigorating social company.”

Karl Filtness, Director of Growth @ MEOM
Jani Koivunen”I have been co-operating with Janne since 2010 and in my experience I can say that he is man who keeps his promises. He is very productive and determined, but most of all really reliable person. Despite of his success he has kept his humble personality. I have read all books that Janne has written and I have to say that his dark British humor really hits me. He is great leader, visionary and of course business partner.”

Jani Koivunen, Account Director @ Otavamedia
Tomi Numminen”It has been my great personal pleasure to collaborate with Janne during the past decade. He possesses admirable never-ending passion to learn and therefore develop himself, which I personally appreciate very highly. He is humble enough to carefully listen opinions and he possesses both experience and knowledge to structurally evaluate correlations of related details. Bearing in mind the business context of the subject matter in hand, he has the courage and leadership talent to form strategic decisions and furthermore shape those into executive and operational actions – and most importantly, in order to achieve the wanted results – he has the strength to relentlessly follow-up the selected route to successful business outcome. I have every reason to warmly and wholeheartedly recommend Janne for any type of business ventures.”

Tomi Numminen, Executive Chairman of the Board of Directors, Bioretec Ltd.
Jari Parantainen”Tyypillinen suomalainen yrittäjä on paskahousu ja pelkuri. Hän ei uskalla sanoa asiakkaalleen suoraan mitään. Se tekee suhteesta merkillistä varjonyrkkeilyä.

Janne on eri maata. Olen hänen entinen asiakkaansa. Erosimme tavalla, joka on erittäin harvinainen. Nimittäin Janne osoitti firmalleni ovea. En kuulemma ollut hyvä asiakas.

Siinä pohdiskelin hetken kalossinkuva hanurissa, että pitäisikö tästä turkulaisesta tylytyksestä loukkaantua. Päädyin kuitenkin siihen, että jokaisen yrittäjän tulisi toimia Jannen tavoin.

Jos ostaja on hankala, kannattamaton tai muuten epäsopiva, silloin pitäisi olla munaa katkaista suhde. Enhän itsekään haluaisi itseäni asiakkaakseni.”

Jari Parantainen, Suomen kokenein tuotteistaja