Janne K. Jääskeläinen – Taskuhallitus®

Taskuhallitus®

Hallitustason tuki taskussasi 24/7.

Yrittäjä! Kuulostaako nämä sinulle tutulta:

 • Firmassasi ei ole ketään, kenen kanssa keskustella strategisista päätöksistä. Et ole varma, mitä sinun kannattaisi tehdä seuraavaksi.
 • Huomaat olevasi usein yksin päätösten kanssa.
 • Sinulta ei tunnu löytävän aikaa keskittyä isoihin päätöksiin.
 • Sinulla ei ole ketään, jonka kanssa voisit keskustella luottamuksellisesti omista tavoitteistasi yrityksessäsi.
 • Et voi luottaa neuvojen neutraaliuteen, koska jokaisella neuvonantajalla tuntuu olevan oma tausta-agendansa.
 • Hallituksen muodostaminen tuntuu liian työläältä ajatukselta tai et halua luovuttaa yrityksesi avaimia muille.

Hyvä hallitus on avain yrityksen menestykseen. Ulkopuolisten hallitusjäsenten tuoma kokemus ja näkemys ovat kriittisiä hallitun kasvun ja menestymisen näkökulmasta. Jokaisella yrittäjällä tulisi olla tukenaan hallitus, joka auttaa strategisten päätösten kanssa, toimii typerien ideoiden jarruna ja tsemppaa vaikeissa paikoissa.

Mutta onko hallituksen perustaminen sittenkään oikea vaihtoehto sinulle?

Jos olet yhtään kuten minä aikanaan vastaavassa tilanteessa, kaipaat hallitusta oikeastaan vain siksi, että olet isojen asioiden kanssa yksin. Tavallisesti suomalaisella yrittäjällä ei ole ketään, kenen kanssa sparrailla strategiaa, vaihtaa ajatuksia tai pallotella ongelmista: kaverit eivät tajua bisneksestäsi tuon taivaallista, puoliso ei enää jaksa kuunnella päivittäisista kahnauksista ja omille työntekijöille tai pienosakkaille asioista on ihan turha jutella.

Entä kuulostavatko nämä tutuilta?

 1. Firmassasi ei ole ketään, kenen kanssa keskustella strategisista päätöksistä.
 2. Et ole varma, mitä sinun kannattaisi tehdä seuraavaksi.
 3. Sinulta ei tunnu löytävän aikaa keskittyä isoihin päätöksiin.
 4. Sinulla ei ole ketään, jonka kanssa voisit keskustella luottamuksellisesti omista tavoitteistasi.
 5. Et voi luottaa neuvojen neutraaliuteen, koska jokaisella on oma tausta-agendansa.
 6. Hallituksen muodostaminen tuntuu liian työläältä ajatukselta.
 7. Et halua luovuttaa yrityksesi avaimia muille.

Dilemma on kivulias.

Toisaalta pienessä yrityksessä ei olisi varaa maksaa älyttömiä hallituspalkkioita (tyypillisesti jos palkkasi on esimerkiksi luokkaa 8 400 euroa kuukaudessa, viisihenkisen hallituksen palkkiot ovat helposti 50 000 euroa vuodessa), ja toisaalta ei huvittaisi antaa oikeasti päätösvaltaa poiskaan. Sen lisäksi kalenteri on jo muutenkin täynnä kaikkea tärkeää. Silti ulkopuolisen mielipiteen saaminen vaikeassa paikassa on kiistattomasti arvokasta. Jos luotettu keskustelukumppani puuttuu, päätöksien tekeminen muuttuu hankalammaksi. Joskus aivot menevät jopa niin solmuun, että päätöksentekokyky jäätyy täysin.

Se ei ole hyvä asia.

Entä jos raskaalle hallitustyölle olisi tarjolla kevyempi vaihtoehto?

Mitä jos voisit saada ulkopuolisen ammattilaisen neuvoja ja tukea, ilman että luovutat valtaasi pois? Entä millaista yrityksen johtaminen olisi, jos voisit milloin tahansa keskustella luotetun neuvonantajan kanssa? Neuvonantajan, joka ajattelee ensisijaisesti juuri sinun etuasi – toisin kuin hallitus, jonka tehtävänä on lakisääteisesti huolehtia kaikkien osakkaiden edusta.

Jos tällainen malli kiinnostaa, Taskuhallitus® -konsepti voi olla juuri sinulle:

taskuhalllitusvertailu

Taskuhallitus® on oma henkilökohtainen tukesi, jonka avulla saat kaikki ulkopuolisen hallituksen hyödyt ilman sen kääntöpuolia. Sen lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia isoista ja kankeista kokouksista, koska keskustelut järjestetään aina kanssani kahdenkeskeisinä videotapaamisina.

Millaisissa asioissa voin auttaa juuri sinua?

Olen ollut asiantuntijayrityksen toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenenä yli 15 vuotta. Sinä aikana kaikki mahdolliset kasvuhaasteet ja karikot ovat tulleet tutuksi. Olen myös suorittanut Hyväksytty Hallituksen Jäsen eli HHJ® tutkinnon ja olen TMC-sertifioitu konsultti.

Tarvitset sitten apua strategian muovaamiseksi, exitin tekemiseksi (lue oma esimerkkikokemukseni tästä) tai ulkopuolista osaamista kasvun pullonkaulojen kartoittamiseen, olen juuri oikea henkilö neuvonantajaksesi. Sinulla ei ole sellaista ongelmaa tai kämmiä, johon itse en olisi joskus kompastunut. En tule koskaan viisastelemaan norsunluutornista, vaan omat käteni ovat edelleen kuivuneen savikerroksen peitossa. Tiedän kokemuksesta, miten hankalaa hommaa yrittäminen voi olla.

Olen käytettävissäsi kellon ympäri koko sopimuskauden ajan. Akuuteissa asioissa voit soittaa minulle aina, vähemmän kiireiset hoidetaan ihmisten aikoihin valitsemallasi yhteydenpitovälineellä (WhatsApp, tekstari, sähköposti tai Signal).

Et ole yksin.

Tämä varmaan maksaa maltaita?

Ei neuvonta tietenkään ilmaista ole. Mutta siinä missä ulkopuolisen hallituksen vuosikustannukset kipuavat helposti useampaan kymmeneen tuhanteen euroon, Taskuhallitus® on hinnoiteltu yrittäjäystävällisesti hintaan alkaen 990 €/kk + alv 24% (esimerkiksi reippaasti yli 1 M€ liikevaihdollisille yrityksille hinta on tyypillisesti 1990 €/kk + alv 24 %).

Entä jos en ole tyytyväinen?

Palvelullani on suorastaan härski takuu: jos et tykkää mistä hyvänsä syystä työstäni, palvelullani on yhden sekunnin irtisanomisaika. Oikeasti. Ja jos huomaat jo ensimmäisessä tapaamisessa että homma ei tule toimimaan, en laskuta sinulta kyseisestä tapaamisesta pennin jeniä.

Kenelle palvelu ei sovi?

exit-opas yrittäjälleJos olet etsimässä vain pikaista firman meikkausta myyntikuntoon, en valitettavasti ole oikea henkilö siihen hommaan. Tavoitteenani on aina parantaa yritysten tilannetta. Siksi kirjoitin myös Exit-oppaan yrittäjälle, ja keskityn toimissani aina yrityksen parantamiseen. Hyvän yrityksen rakentaminen ei ole helppoa, mutta se kannattaa aina.

Kuulostaa hyvältä. Miten edetään?

Jos olet kiinnostunut Taskuhallitus® -palvelusta, varaa tästä ilmainen tutustumistapaaminen, niin käydään yhdessä läpi mikä on sinulle paras ratkaisu. Jos puhelun aikana osoittautuu, että hallituksen perustaminen on sinulle paras ratkaisu, kerron senkin ihan varmasti.

Varaa tästä ilmainen tutustumistapaaminen!

Asiakkaani menestyvät

Mietit varmaan, onko tästä oikeasti ollut kenellekään hyötyä. Voit lukea lisää tyytyväisten asiakkaideni suosituksia täältä.

Janne K. Jääskeläinen asiakasyritysten logot
Tulostulva® Täyskäännös esimerkkicase: konkurssin partaalta kohti valoisampaa tulevaisuutta
Julkaisen Tulostulva® Täyskäännös -esimerkkicasen poikkeuksellisesti anonyyminä. Yritysten tervehdyttämiscaset ovat luonteeltaan herkkiä kokonaisuuksia, ja usein niihin liittyy vaikeita tunteita ja maineen menettämisen pelkoa. Yrittäjän kommentit ovat todellisia, mutta tunnistettavat erityispiirteet…
Tulostulva® Taskuhallitus case-esimerkki: Tuhoeläinhallinta Delecon Oy
Jatketaan Tulostulva® Taskuhallitusasiakkaiden esittelyä. Aikaisemmin olen kirjoittanut esimerkiksi Sivututkasta ja Palava.Globalista, ja tällä kertaa vuorossa on Tuhoeläinhallinta Deleconin Mikko Juva. Kuka olet ja mitä teet? Mikko Juva, purjehtija ja yrittäjä. Olen koko työikäni olut yrittäjä.…
Case Copywriter Miika Soronen
Jatketaan Tulostulva® Taskuhallitusasiakkaiden esittelyä. Aikaisemmin olen kirjoittanut esimerkiksi Sivututkasta, Palava.Globalista ja Tuhoeläinhallinta Deleconista. Tällä kertaa vuorossa on Copywriter Miika Soronen. Mikä ongelma sinulla oli? Olin työskennellyt aikanaan perheyrityksessä, ja ympär…
Asiakkaani menestyvät: esittelyssä Digitoimisto Dude
Aikaisemmin olen kirjoittanut esimerkiksi Miika Sorosesta, Sivututkasta, Palava.Globalista ja Tuhoeläinhallinta Deleconista. Tällä kertaa haastatteluvuorossa on Digimediatoimisto Duden Teknologiajohtaja Roni Laukkarinen. Mikä ongelma sinulla oli, kun tilasit Tulostulva® Taskuhallituksen? Meillä…
Asiakkaani menestyvät: esittelyssä Sivustamo Oy
Vuorossa jälleen asiakasesittely. Tällä kertaa haastatteluvuorossa on Sivustamo Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Arttu Arojoki. Sivustamo Oy on perustamani ja 100%:sti omistamani yritys ja olin pidempään miettinyt, että saisinko lisähyötyä ulkopuolisesta hallituksesta. Monesti on tullut vastaan…
Palava Globalin Salla Hänninen: kansainvälisty datalla, älä mutulla – Janne K. Jääskeläinen
Tällä kertaa haastattelussa on Palava Globalin kansainvälistäjä Salla Hänninen. Tein Palavalle ehdotuksia markkinointistrategiasta. Mutta koska tiedän,
Case Sivututka Oy – Joskus paras exit on pistää firma pakettiin
Tällä kertaa haastateltavana ovat Sivututka Oy:n yrittäjät Antti Rauhala ja Jussi Korhonen. Sivututka Oy oli Tulostulva® Taskuhallitus -asiakkaanani vuodesta 2021. Yritys lopettaa toimintansa 2022 lopussa ja molemmat yrittäjät päättivät siirtyä yksinyrittäjiksi. Ketäs te olette ja mitä te teette?…
200 000 euron arvoinen sivulause
Sain lauantaina Tulostulva® Taskuhallitusasiakkaalta palautetta pyytämättä ja yllättäen. Se on tuossa alla.👇 Tulostulva® Taskuhallitus -prosessi aloitettiin kyseisen asiakkaan kanssa yksinkertaisena kehityshankkeena. Ensin hahmoteltiin liiketoiminnan sudenkuoppia, sitten hiottiin prosesseja, bränd…
Asiakkaani menestyvät: PayIQ Pirkka Lankinen
Vuorossa jälleen Tulostulva® Taskuhallitus asiakasesittely. Tällä kertaa haastatteluvuorossa on PayIQ Oy:n toimitusjohtaja Pirkka Lankinen. PayIQ on Turkulainen korkean teknologian yritys, joka tarjoaa älykkäitä lipunmyyntiratkaisuja älykästä tulevaisuutta varten. PayIQ:n ratkaisuja käyttävät muun m…