Spämmisuojautumisen ABC

Spämmisuojautumisen ABC

Kukaan meistä ei halua spämmiä. Toisinaan sorrun itsekin lataamaan ilmaisen e-kirjan tai oppaan jostain mielenkiintoisesta aiheesta. Lähes poikkeuksetta sähköpostiini kuitenkin lässähtää sivutolkulla tyhjänpäiväistä p*skanjauhantaa. Lopuksi latteat kielikuvat ja mitäänsanomaton mutina kruunaavat pettymyksen. Siksi itse yritän tehdä aina oppaistani mielenkiintoisia, hyödyllisiä ja napakoita. Silti ymmärrän, että etukäteen on todella hankala

Kukaan meistä ei halua spämmiä. Toisinaan sorrun itsekin lataamaan ilmaisen e-kirjan tai oppaan jostain mielenkiintoisesta aiheesta. Lähes poikkeuksetta sähköpostiini kuitenkin lässähtää sivutolkulla tyhjänpäiväistä p*skanjauhantaa. Lopuksi latteat kielikuvat ja mitäänsanomaton mutina kruunaavat pettymyksen.

Siksi itse yritän tehdä aina oppaistani mielenkiintoisia, hyödyllisiä ja napakoita.

Silti ymmärrän, että etukäteen on todella hankala tietää, millaista tekstiä opas on. Ja vaikka sähköpostikentän yhteydessä kuinka luvattaisiin ettei spämmätä (eikö se olisi jotain mitä spämmerikin sanoisi?), mistä sen oikeasti tietää?

Siksipä ohessa on sinulle ohjeet, joilla voit välttää spämmin kertymisen omaan spostilaatikkoosi. Alla kolme kullanarvoista neuvoa spämmien torjuntaan.

  1. Käytä gmailia. Se on suorastaan petollisen hyvä blokkaamaan spämmit ja haitalliset meilit.
  2. Jos käytät gmailia, käytä sähköpostiosoitteessasi ”+”-merkkiä tunnistamaan sivusto, jonne sähköpostisi jätit. Esimerkiksi ”oma.gmailtunnuksesi+sivustonnimi@gmail.com” ilman lainausmerkkejä. Gmail ei välitä tuosta plusmerkin jälkeisestä pätkästä mitään, mutta pystyt jäljittämään kuka tietovuodon takana on. Ja jos spämmiä alkaa tulla kohtuuttoman paljon, voit filtteröidä meilit roskakoriin saapumisosoitteen perusteella.
  3. Jos olet Apple-käyttäjä, kannattaa ottaa käyttöön Hide My Email -toiminto. Se piilottaa todellisen sähköpostisi vastaanottajalta näppärästi.

Kassakuohuja ja tulostulvia!