levy

Bose Quiet Comfort ja Arcam irDAC

Olen löytänyt oman unelmakombinaation tietokoneäänten toistamiseen.

Bose Quiet Comfort 15

bose-quiet-coomfort

Todellisille audiofiileillehän Bosen kuulokkeet eivät tietenkään riitä. En laske itseäni ihan sellaiseksi, vaikka rakastankin kuunnella musiikkia. Bosen Quiet Comfortin hyöty tulee kuitenkin noise cancellation-teknologiasta, joka käytännössä poistaa kaikki matalat häiriöäänet (kuten kaukaa kuuluvan keskustelun, kolahtelun, jumputuksen tai sirinän). Ihmisäänistäkin ne poistavat hyvin suuren osan, ja kahden lapsen isänä kuulokkeista on ollut järjetön helpotus kotioloissa. Vaikka 2-vuotias ulvoo korvan juuressa sielunsa kyllyydestä, volyymia voi nostaa ilman että korvat räjähtävät ja lopputulos on suorastaan inhimillinen. Jos koneella haluaa keskittyä, Bose Quiet Comfort 15 on todella hyvä valinta.

Toinen tärkeä aspekti kuulokkeissa on käyttömukavuus. Kuulokkeet ovat pehmeät, ja ne eivät ole häiritsevän kiristävät. Ne eivät myöskään kuumene tai hiosta. Kuulokkeiden päähän laittaminen on suorastaan tyydyttävä kokemus.

Kuulokkeiden mukana tulee kätevä kantokotelo, jonka kanssa kuulokkeet voi näppärästi ottaa mukaan matkalle. Hälyisessä junassa aivan must have.

Ainoa miinus on patterit. Aktiivisessa käytössä kuulokkeet syövät AAA-pattereita kuin karkkia.

Arcam irDAC

arcam

DAC (Digital to Audio Converter) puhdistaa heikompitasoisen äänilähteen laatua, ja yleensä vielä tuo ääneen oman persoonallisen lisänsä. Ostin Arcam irDAC:n alunperin vahvistimen kaveriksi iTV-elokuvia varten, mutta käytännössä kotioloissa ei pääse katsomaan elokuvia tällä hetkellä. Laitoin sitten irDAC:n tietokoneen (iMac) äänilähteeseen, ja voin sanoa että se muutti tilannetta todella paljon.

Jos Bosen kuulokkeet nostivat kuunteluelämyksen tasolle 2, irDAC nosti sen levelille 4. Ääneen tuli lisää syvää bassoa, ja aikaisemmin taustoista ei kuulunut kauheasti erotettavia yksityiskohtia. Nyt ääni on kirkas ja miellyttävä, ja aikaisemminkin hyvät biisit (esim. Led Zeppelin Stairway to Heaven ja Alphavillen Forever Young) menevät nyt ns. suoraan suoneen.

Arcamin irDACin yksi odottamaton hyöty oli Skype-keskusteluiden äänenlaadun huomattava paraneminen. Aikaisemmin kaverin ääni puuroutui helposti, mutta nyt ääni on todella selkeä.

Jumpe. Olisinpa tajunnut tämän jo vuosia sitten.

Arcamin irDAC on ostettu Hifimestasta (suosittelen).