inkku2

Digitoimarin nolo tunnustus

Aikaisemmassa kirjoituksessani kerroin Googlen työntekijän katumuksesta. Aditya Mahesh kertoi, mitä hänen mielestään olisi kannattanut opetella ennen kuin hän meni Googlelle töihin. Kirjoituksen inspiroimana aloin pohtimaan myös omia vahvuuksiani:

  1. Kyky visualisoida: ★★★★☆
  2. Kyky kirjoittaa: ★★★★☆
  3. Kyky rakentaa: ★★☆☆☆
  4. Kyky analysoida: ★★★★☆
  5. Kyky markkinoida: ★★★☆☆
  6. Ja bonuksena, kyky esiintyä: ★★★☆☆

Nolottaa tunnustaa, mutta Isoin aukko osaamisessani on rakentamisessa (ohjelmointi). Markkinointia ja esiintymistä voisi myös selkeästi parantaa, mutta akuutein tarve minulla on ohjelmointiosaamisen kartuttamiselle. Toki osaan erilaisia julkaisujärjestelmiä ja kilkkeitä sillä tasolla, että voin rakentaa isohkonkin verkkopalvelun, mutta en oikeasti osaa ohjelmoida. Sekin olisi tietty kivaa, ettei aina tarvitsisi olla huuli pyöreänä kun keskustelu menee vähänkään teknisimmille urille.

Siispä tuumasta toimeen. Päätin opetella ohjelmoimaan.

Mikä on riittävä osaamisen taso?

Väitetään, että asiantuntijaksi tullakseen täytyy käyttää 10 000 tuntia opettelua (tosin siitäkin on eriäviä näkemyksiä). Se voi pitää paikkansakin. En vain usko, että 10 000 tuntia tekee vielä mestaria kvanttifysiikassa jos lähtee aivan nollista. Ja 10 000 tuntia tuntuu taas aika mittavalta tuntimäärältä, jos tarkoituksena on vain harjata katua. Luulisi, että vähän pienemmälläkin tuntimäärällä oppisi ohjelmoimaan edes välttävästi.

Hiukan jännittää, koska tiedän jo millaiseen soppaan olen sormeni tunkemassa. Tärkeintä on kuitenkin aloittaa. Mielellään jo eilen.

Kotitehtävä: vertaa omia vahvuuksiasi ja heikkouksia listaani: mikä on vähäisin määrä työtä jonka voisit käyttää korjataksesi kaikkein heikointa lenkkiä osaamisessasi? Mitä heikkouttasi voisit parantaa jo tänään?