puukko

Jos opettelet vain yhden työkalun käytön yrittäjänä, toivottavasti se on tämä

Hitsi jos oisin samanlainen modernien aikojen shamaani kuin Sarasvuo. Vaan kun en ole, niin kehotan vain kuuntelemaan aivan ensimmäiseksi tämän Sarasvuon monologin yrittämisestä. Siinä tulee kerrottua pohjaksi kaikki olennainen kaupanteosta ja käteisen kelaamisesta omaan kotipesään. Mutta että kaikki toimisi yrityksen arjessa liukkaasti, tarvitset selkeän systeemin jolla seuraat rahan liikkeitä.

Kirjanpidon dokumenteista ei operatiivisessa johtamisessa ole juurikaan apua. Vaikka tulos ja tase ovatkin tärkeitä, ei yritystä voi johtaa peruutuspeiliin tuijottamalla. Tarvitaan kassavirtalaskelma. Omat kassavirtadokumenttini näyttävät tyypillisesti tältä:

Tältä näyttää kassavirtalaskelma eli kassavirtaprojektio
Kuvassa on kassavirtaprojektio. Numerot hatusta heitettyjä.

Jos et ole tähän mennessä seurannut kassavirtaa yrityksessäsi, nyt olisi hyvä hetki viimeistään aloittaa. Kassavirtaprojektion avulla pystyt päättämään paljon helpommin mihin suuntaan laivaasi ohjaat, eikä enää tarvitse arvailla seuraavan kuukauden taloudellista tilannetta kasvavan paniikin vallassa.

Kiireisen yrittäjän kassavirtaopas

Olen kirjoittanut ja paasannut kassavirtaprojektiosta aikaisemmin vaikka kuinka paljon. Mutta koska en tykkää toistaa itseäni, päätin kertaheitolla parantaa yrittäjäkollegoideni elämää ja pakkasin kuolemattomat kassavirtaviisaudet yksien virtuaalikansien väliin.

Liittymällä uutiskirjelistalleni saat ladata maksutta Kiireisen yrittäjän​™ kassavirtaoppaan, joka auttaa sinua ratkaisemaan kassavirran kipupisteet. Oppaan lukemisen jälkeen voit unohtaa budjetit ja muut tarpeettomat puuhastelut ja keskittyä pelkästään fiksujen ja valistuneiden päätösten tekemiseen.

Seuraan muuten myös oman perheeni kassavirtaa samanlaisella härvelillä: kun menot ja tulot ovat suunnilleen tiedossa, tulevaisuus ei juurikaan ahdista.