Janne Jääskeläinen hihat heilumaan

Tulostulva® Äkkilähtö

Tulostulva® Äkkilähtö on tehokas pika-apu aikaansa arvostaville yrittäjille.

Muistan elävästi vieläkin, kun vuosia sitten heitin ensimmäisen konsultin pihalle.

Halusin jonkun fiksun ihmisen auttamaan minua päätöksenteossa, koska firmassa ei ollut ketään muutakaan keskustelukaveria. Työntekijät olivat liian lähellä vaikeaa aihetta ja kaveripiirissä ihmiset taas olivat enemmän palkkatyöläisiä kuin yrittäjiä. Olin siis totaalisen yksin mietintöjeni kanssa. Niinpä oli vain luonnollista, että yritin etsiä apua jostain ulkoa.

Tietenkin päädyin ostamaan valtion subventoimaa konsultointia, koska sitä tyrkytettiin joka paikassa. Olin ladannut tapaamiseen aikamoisia odotuksia, koska olin miettinyt ongelmaa useasta eri kulmasta ja valmistelin materiaalit hyvissä ajoin.

Homma meni kuitenkin vihkoon heti alussa.

Osasin arvostaa hyvää pukeutumista itsekin, mutta paikalle vaivautunut konsultti kuitenkin vaikutti enemmänkin joltain mannekiinilta kuin asiansa osaavalta ammattilaiselta: parta oli viimeisen päälle trimmattu, kengät kiilsivät ja kaikki vaatteet olivat väreiltään tarkkaan harkittuja ja yksilöityjä. Habitus oli siis viimeisen päälle kunnossa.

Se varmaan myös selitti, miksi konsultti oli vartin myöhässä. Ensi töikseen konsultti muisti myös valittaa, miten vaikeaa yritykseni toimistolle oli tulla junalla.

Pienen haparoimisen olisi ehkä voinut vielä antaa anteeksi, mutta konsultti ei ollut vaivautunut edes lukemaan toimittamiani materiaaleja. Ensimmäinen tunti meni sitten niiden samojen perusasioiden parissa, joista olin jo kirjoittanut.

Kun lounasaika alkoi viimein lähentyä, minulle oli yksiselitteisen selvää, että kaveri ei tiennyt yrittämisestä tai yritykseni toimialasta tuon taivaallista. Konsultin kommentit olivat geneerisiä ja pinnallisia. Selkeästi näki, että konsultti halusi vain kirjoittaa ELY:lle raportin, jonka perusteella voisi sitten ostaa lisää kivan värisiä taskuliinoja.

Kieltämättä paloi vähän käpy. Olin itse hassannut tapaamiseen jo monta tuntia arvokasta aikaa, ja nyt sitten näytti vielä siltä, että sama show jatkuisi vastaisuudessakin. Ei kiitos. Niinpä päätin tilanteen napakalla keskustelulla:

– "Kiitos. Tää oli tässä."

– "Mutta mulla on tässä vielä pari kohtaa jotka pitäis täyttää..."

– "Ei ole. Ja sun loppumatka Helsinkiin on paljon sujuvampi. Tilasin taksin valmiiks, se odottaa sua tossa sisäpihalla niin ehdit kivasti 11:55 junaan. Kiitos näkemiin."

En tiedä mitä kyseiselle konsultille nykyään kuuluu, mutta ei ole vielä missään relevantissa yhteydessä tullut vastaan. Mietin jo silloin, että jos konsultit ovat niin helvetin fiksuja, miksei heillä ole siitä näyttöjä? Tai että jos neuvot ovat niin rahanarvoisia, miksi sitä pitää tukea menestyneiltä firmoilta niistetyillä verovaroilla?

Se olikin sitten viimeinen kerta, kun itse ostin geneeristä liikkeenjohdon konsultointia. Päätin jo tuolloin, että jos joskus teen samaa, meininki on vähän erilaista.

Ja tässä ollaan.

Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, tiedät että 1) neuvoja ei kannata ottaa sellaisilta, jotka eivät ole ikinä laittaneet omia rahojaan likoon firmaansa ja 2) aika on rahaa.

Tulostulva® Äkkilähtö – tehokas tuotteistettu pika-apu aikaansa arvostaville yrittäjille

Jos tunnistat itsestäsi seuraavia piirteitä, suosittelen vahvasti että otat soittoajan samantien:

✅ Päätöksentekosi on vaikeaa, koska vaihtoehtoja tuntuu olevan liikaa.
✅ Et saa unta, koska mietit ratkaisua johonkin ongelmaan.
✅ Et tiedä mitä tehdä seuraavaksi.
✅ Aivosi tuntuvat puurolta.
✅ Tiedät, että vastaus on aivan ulottuvillasi, mutta jostain syystä et näe tilannetta selkeästi.
✅ Et pysty sparrailemaan ideaasi kunnolla kenenkään kanssa.
✅ Arvostat aikaasi paljon enemmän kuin muutamaa menetettyä satasta.

Mikäli edellä mainituista kohdista tuli useampi ruksittua, on hyvin todennäköistä, että aivan pian…

❌ Joudut pitämään pipoa palavereissa, koska olet hakannut päätäsi seinään niin kauan.
​❌ Valitset ”vain jonkun” vaihtoehdon ihan vain siksi, että on helpompi olla.
❌ Läheisesi kypsyvät siihen, miten kiukkuinen ja levoton olet.
❌ Kadut tekemääsi päätöstä, koska se tuntuu jälkikäteen harkitsemattomalta.
❌ Lamaannut täysin, koska päätöksenteko tuntuu ylitsepääsemättömältä esteeltä.

Tulostulva® Äkkilähtö on tarkoitettu sellaisille yrittäjille, joilla ei ole ketään kunnollista sparrailukaveria. Vaikeinkin tilanne oikenee, kun saa keskustella luottamuksella kokeneemman konkarin kanssa.

Kenelle Tulostulva® Äkkilähtö sopii?

Tulostulva® Äkkilähtö sopii täydellisesti yrittäjälle, joka arvostaa omaa aikaansa. Ei yrittäjällä ole aikaa puuhastella viikkotolkulla neukkarissa kuuntelemassa kankku kankeana konsulttien monologeja. Tämä tuote sopii sinulle, jos haluat selkeitä näkemyksiä ja nopeita kehitysehdotuksia joilla pääset oikeasti eteenpäin.

Mitä Tulostulva® Äkkilähdössä syntyy?

Tulostulva® Äkkilähdön aikana ratkaistaan kiperin ongelmasi tai vähintään kirkastetaan tilannekuva sellaiseksi, että pystyt toimimaan arvojesi mukaisella tavalla.

Kauanko tähän menee aikaa?

Itse videotapaaminen kestää 1 – 2 tuntia. Sen lisäksi aikaa menee tarvittavien materiaalien kaivamiseen ja pohjakysymyksiin vastaamiseen.

Onko tästä ollut apua?

Olen auttanut lukuisia yrittäjiä kipuamaan ulos kuopasta. Alla muutamia esimerkkejä (klikkaa otsikkoa):

Vaikea asiakas

Yrittäjä kipuili vaikean asiakkaan kanssa. Ehdotin kahta ratkaisumallia. Yrittäjä uskaltautui kokeilemaan toista, ja lopputuloksena asiakasdiili kääntyi firman tuottavimmaksi keikaksi.

Kriittinen sopimusneuvottelu

Yrittäjä oli neuvottelemassa asiakkaan kanssa kriittisen sopimuksen muutoksia. Ehdotin selkeää neuvottelustrategiaa, jonka seurauksena yrittäjä sai 140 000 euron edestä lisää massia.

Yrittäjän ajankäyttö

Yrittäjä yritti tappaa itseään työllä. Kampesin yrittäjän työuupumuksen partaalta tarjoamalla selkeitä parannusehdotuksia ajankäyttöön. Yrittäjä selvisi. Firmakin selvisi.

Vaikea työntekijä

Yrittäjä repi hiuksiaan vaikean työntekijän kanssa. Ohjasin yrittäjän oikean asiantuntijan pakeille, ja kuukausia kalvanut kipupiste ratkesi tunneissa. Yrittäjä sai nukuttua heti yönsä paremmin.

Ongelmia myyntitiimissä

Yrittäjä ei osannut ratkaista myyntitiimin perusongelmaa. Ehdotin erilaista lähestymistapaa, ja ongelma ratkesi samantien, tuplaten yrityksen kannattavuuden kahdessa kvartaalissa.

Laatu- ja työmoraaliongelmia yrityksessä

Yrittäjällä oli yrityksessään laatu- ja työmoraaliongelmia. Tunnin keskustelun jälkeen juurisyy paikantui aivan muualle, ja se osoittautui helposti ratkaistavaksi ongelmaksi. Yritys selvisi ja yrityskulttuuri tervehtyi.

Vaikea valintapaikka

Yrittäjä kipuili erilaisten tulevaisuusskenaarioiden välillä. Keskustelun jälkeen yrittäjä sai selkeät suuntavaihtoehdot, ja pystyi tekemään päätöksen. Yrittäjän valinta osoittautui oikeaksi, ja yrittäjä on onnellinen tänäkin päivänä valinnastaan.

Mitta tuli täyteen

Yrittäjä aikoi heittää hanskat tiskiin. Yhdessä keskustelemalla löydettiin tilanteen todelliset kipupisteet, ja yrittäjä totesi, että ongelma ei ollutkaan enää ääneen sanottuna niin iso kuin miltä se oli aluksi tuntunut.

Taloudellinen tulevaisuus pelotti

Yrittäjä pelkäsi taloudellisen tulevaisuutensa puolesta. Laskettiin yhdessä tilanne auki, ja yrittäjä huomasi, että tilanne oli paljon parempi kuin miltä se oli alunperin näyttänyt.

Yrityskauppa peruuntui viime metreillä

Yrittäjä oli tekemässä yrityskauppaa. Jokin ehdoissa ja tilanteessa kuitenkin mietitytti yrittäjää. Keskustelun aikana löydettiin sopimukseen liittyvä iso riski, jonka vuoksi yrittäjä päätti vetäytyä kaupasta. Pari kuukautta tämän jälkeen selvisi, että yrittäjä oli tehnyt juuri oikean ratkaisun ja säästänyt itseltään tolkuttoman kasan rahaa.

Kaikki yllä mainitut ongelmat ratkesivat yhdessä istunnossa. Jos mietit vielä millä natsoilla kehtaan sinuakin neuvoa, lue tästä kuka minä olen, vilkaise saamiani suosituksia sekä case-esimerkkejä ja lue miten lähestyn yrittämistä.

Kuinka paljon Tulostulva® Äkkilähtö maksaa?

Hinta on 1 990 € + alv 24 %.

Kyllä, pari tonnia on melkoinen raha yhdestä videopuhelusta. Joskus yhden soiton arvo on 250 000 euroa (asiakkaan kommentti, ei minun).

Entä jos et ole tyytyväinen?

Minulla on kaikissa palveluissani härski tyytyväisyystakuu: jos et ole tyytyväinen Tulostulva® Äkkilähtöön mistä hyvänsä syystä, en lähetä sinulle laskua. Eli ei ratkaisua, ei rahanmenoa. Kysyn tuokiomme päätteeksi, oliko neuvoni sinulle arvokkaampia kuin mitä Tulostulva® Äkkilähtö maksaa. Jos se ei siltä tunnu, no hard feelings ja en lähetä laskua.

(Jos ihmettelet miten toimin mahdollisissa väärinkäyttötapauksissa, minulla on siihen varsin yksinkertainen ratkaisu: en vain enää koskaan auta sellaisia asiakkaita, jotka käyttäytyvät kusipäisesti tai joilla ei ollut alunperin aikomustakaan maksaa palvelusta).

Kuulostaa hyvältä! Miten edetään?

Kaiva kalenterisi esiin ja sovi tapaamisaika 👉 tästä linkistä 👈.

Kun saan sähköpostisi, laitan sinulle vielä erillisen tarjouksen hyväksyttäväksi (älä huoli, tarjous on pelisääntöineen yhteensä 2 sivua pitkä, eikä siellä ole pientä pränttiä piilotettuna). Akuuteissa asioissa soita 040 577 0215.

Janne K. Jääskeläinen asiakasyritysten logot.
Neuvottuja asiakkaita.