Tulostulva® Exit-analyysi

Tulostulva® Exit-analyysi

Tiedätkö miten parantaa firmasi tuloskuntoa? Lue lisää.👇

Exit-analyysiTulostulva® Exit-analyysissä tutkailen liiketoimintaasi ulkopuolisen ammattilaisen silmin. Tutkin tuloslaskelmasi, möyhennän myyntiprosessiasi ja tirkistelen taskulampulla firmasi kolkoimpiin komeroihin. Arvioin minkä hintainen yrityksesi nyt on ja miten sen arvoa voitaisiin nostaa. Katson mitä liiketoiminnastasi olisi leikattavissa ja mitä olisi kehitettävä.

Tiristän kaiken tietämykseni ja löydökseni tiiviiksi raportiksi, jota voit sitten käyttää omana työlistanasi matkalla menestykseen. Raportista saat toteutuskelpoisen työlistan, jolla pystyt muuttamaan yritystäsi parempaan suuntaan.

Milloin Tulostulva® Exit-analyysia tarvitaan?

Tulostulva® Exit-analyysi on erinomainen työkalu silloin, kun et tiedä yrityksesi arvoa, pohdit yrityksesi myymistä tai haluaisit kehittää yritystäsi tuloksekkaampaan suuntaan. Tulostulva® Exit-analyysin tilaaminen ei aina tarkoita sitä, että yritys pitäisi myydä – moni yrittäjä päättääkin jatkaa yritystoimintaa sitten, kun perusasiat ovat kunnossa ja arjen pyörittäminen on muuttunut mielekkäämmäksi.

Jos kuitenkin edes etäisesti haaveilet yrityksesi myymisestä, Tulostulva® Exit-analyysi kannattaa tilata mieluummin nyt kuin myöhemmin – on paljon helpompi saada hyvä hinta yrityksestä, kun kauppahintaan vaikuttavien tekijöiden rypyt on silitelty pois tieltä aikaisemmin. Tyypillisessä tilanteessa kun yrittäjä alkaa miettiä yrityksen myymistä, prosessi saattaa ensimmäisen ajatuksen jälkeen kestää yllättävän kauankin:

tyypillinen exit


Yrittäjän kannalta on kuitenkin parempi, että prosessi alkaa suunnitellusti aikaisemmin, jotta myyntivaiheessa ei tule enää yllätyksiä:

tulostulva exit


Tyypillisesti kestää jopa kolme tilikautta, että yritys on myyntikelpoisessa kunnossa. Kauppahintaero hyvin ja huonosti hallinnoidun yrityksen välillä on tyypillisesti 1-2 x EBITDA. Se on tavalliselle yrittäjälle iso kasa rahaa elämäntyöstä. Esimerkiksi miljoonan euron liikevaihtoluokassa oleva yritys joka tekee vuodessa tulosta 100te, ero lopullisessa kauppahinnassa voi hyvinkin olla satojen tuhansien eurojen luokkaa.

On paljon helpompi korjata isot virheet vuoden 1 kuin 3 kohdalla.

Mitä konkreettisesti saat prosessin lopputuloksena?

Tulostulva® Exit-analyysin lopputuloksena saat Tulostulva® Exit-analyysiraportin (pdf), joka sisältää yleiskuvan yrityksesi tilanteesta. Raportissa on kuvattu yrityksen yleiskuva ja kehityskohteet. Raportissa otetaan kantaa myös siihen, mikä hintahaarukka yrityksestä olisi tällä hetkellä saatavissa. Hintahaarukka perustuu sen hetken tilanteeseen, ja on voimassa oletuksena kuusi kuukautta luontihetkestä perustuen oletukseen, että liiketoimintaympäristössä ei tapahdu mitään erityisiä muutoksia.

Mitä Tulostulva® Exit-analyysi ei ole?

Tärkeintä on ymmärtää, että Tulostulva® Exit-analyysi ei ole mikään hokkuspokkus-työkalu, jolla yrityksestä saadaan näyttämään myyntikelpoinen vaikka se ei sellainen olisi. Prosessin tarkoituksena ei ole laittaa sialle huulipunaa ja myydä se sitten hyväuskoiselle ostajalle kovaan hintaan. Jos etsit neuvoja joilla saat firmasi näyttämään paremmalta kuin se on, Tulostulva® Exit-analyysi ei ole sinulle oikea palvelutuote. Tulostulva Exit-analyysin avulla voit rakentaa yrityksestäsi toimivan tuloskoneen, joka on oikeasti hyvä yritys joko myydä tai pitää.

Mitä Tulostulva® Exit-analyysiin ei kuulu?

Tulostulva® Exit-analyysi sisältää vain ehdotuksia ja neuvoja – on sinusta itsestäsi kiinni, mitä niillä teet. Vain otettu lääke tepsii. Jos haluat apua muutosten läpiviemiseen yrityksessäsi, olen käytettävissä erillisellä korvauksella joko projektiluonteisesti tai jatkuvan tuen mallilla. Tulostulva® Exit-analyysi ei myöskään sisällä minkäänlaisia sopimuspohjia, juridisia neuvoja tai esimerkiksi veroneuvontaa. Ne ovat lähes aina asioita, jotka kannattaa tehdä oman alan ammattilaisen kanssa sitten, kun on tiedossa mitä tarvitaan.

Kuinka paljon prosessiin menee aikaa?

Homma saadaan pakettiin kuukaudessa. Olen hionut prosessista sellaisen, että se on sinulle mahdollisimman kivuton ja selkeä. Kaikki tapaamiset järjestetään pääsääntöisesti etänä, Google Meets -videopalavereina.

Kuinka paljon Tulostulva® Exit-analyysi maksaa?

Hinta on 4 900 € + alv 24 %. Puolet hinnasta laskutan heti tarjouksen hyväksymisen jälkeen, loput kun tuotokset on luovutettu.

Entä jos en ole tyytyväinen?

Tuotteellani on täysi tyytyväisyystakuu. Jos koet, että raportin toimintaehdotukset eivät ole toteutuskelpoisia, et maksa pennin jeniä (ja palautan ensimmäisen maksuerän). Tällöin voin käyttää yrityksesi casea anonymisoituna osana markkinointimateriaaleissa.

Joskus voi käydä niinkin, että yrityksesi ei jostain syystä ole järkevällä vaivalla myytävissä (liiketoiminta-alue, lokaatiosidonnaisuus kuolevalla paikkakunnalla, isot velat, kannattamaton liiketoiminta tai joku muu ennakoimaton syy). Tällöin vihellän pelin poikki aikaisessa vaiheessa, eikä työstä lähde laskua. Tällöinkin kuitenkin saat neuvoja sen suhteen, miten kannattaisi seuraavaksi toimia.

Kuulostaa hyvältä! Miten edetään?

Laita sähköpostia. Kerro yrityksesi tilanteesta niin pitkästi tai lyhyesti kuin haluat. Sitten sovimme ensimmäisen tapaamisajan (maksuton).