Revontulet

Firmani muutti tähtitornin juureen

Pari vuotta jaksoin työskennellä kotoa käsin. Olihan se uskomattoman näppärää, kun pystyi kelistä riippumatta astumaan pari metriä ovesta ja saman tien oli sitten kotisalilla ja työhuoneella.

Huomasin kuitenkin, että päivittäinen liikunta alkoi vähentyä salakavalasti. Kun ei ole enää mitään syytä liikahtaa kotiseinien sisältä, päivän aikana otettuja askeleita ei kertynyt paljoakaan. Piti siis tehdä muutoksia arkeen.

Ensin ajattelin, että kunnostaisin lähellä sijaitsevan kartanon huvimajan työhuoneeksi, tontti kun sattui olemaan myytävänä. Sen verran asiasta innostuin, että otin jo yhteyttä tontin omistajaan ja museovirastoonkin. Rakennusvirasto kuitenkin raahasi jalkojaan siihen malliin, että projekti olisi toteutunut ehkä joskus vuonna 2049. Ei huvittanut jäädä odottelemaan.

Pettymystä ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä löysin aivan mahtavan työtilan suhteellisen läheltä. Tuorlan observatorio (nykyinen Avaruuspuisto Väisälä) sattuu olemaan kävelymatkan päässä, ja siellä oli vapaana työtilaa. Niinpä tästä lähtien yritykseni osoite on Väisäläntie 20 (jos alueen mielenkiintoinen historia kiinnostaa, lue tämä).

Spiraaligalaksitaideteos.
Nappula taiteili tietenkin uuteen työhuoneeseen asiaankuuluvaa taidetta.

Tämähän on minulle aivan täydellinen paikka, monestakin syystä:

  • Paikka on reippaan kävelymatkan päässä kotoa.
  • Paikka on syrjässä metsän keskellä.
  • Paikka on tehty hiljaisten tutkijoiden tarpeisiin, joten saa olla rauhassa.
  • Kaikki mitä toimistolta voi toivoa: sähköä, suojaa ja nopea netti.
  • Tähtitorni!

Pienenä haaveilin tutkijan urasta jossain syrjäisessä paikassa, jossa on lähellä sekä luonto että teknologia. Nyt sekin haave toteutui.