kindle

Kindle ajaa minut konkurssiin

Pentuna luin koko Kuopion kaupunginkirjaston nuortenosaston. Lukuintoa hidasti ainoastaan se, että kirjat joutui kantamaan kotiin. Ahmin saaliini yömyöhään Valittujen Palojen tilaajalahjana saadun lukulampun avulla (sellainen joka laitetaan klipsillä kirjan selkämykseen kiinni). Piti sekin lopettaa, kun ei ollut varaa ostaa koko ajan uusia pattereita.

Kilpajuoksu hiipuvan polttimon kanssa ilmeisesti kehitti lukunopeuttani, koska pystyn lukemaan nykyään englanninkielistä peruskirjallisuutta 800–1000 sanan minuuttivauhdilla, riippuen vähän testistä ja tekstistä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pusken peruspumaskat läpi melkoisella rytinällä. Kirjoista on tullut minulle samanlaista kulutustavaraa kuin muustakin arkikamasta. Hankin ainoastaan koskettavimmat kirjat kuolleelle kasville painettuna.

Amazonin bisnesmalli ei ainakaan ole vähentänyt lukemisiani. Tuoreen bestsellerin saa omalle kindlelle alle minuutissa, eikä hintakaan päätä huimaa. Voi unohtaa rakettilaudat ja teleportterit, tämä on sitä tulevaisuutta jota en osannut pienenä poikana edes unelmoida!

Kindlessäni on tällä hetkellä 134 luettua kirjaa, ja uusien kirjojen ostaminen on aivan liian helppoa. Joudun vähän väliä hillitsemään ostohimojani, koska päädyn sitten lukemaan yötä myöten mielenkiintoisia uutuuksia. Minulle käy helposti vähän samalla tavalla kuin Katleenalla Stephen Kingin kirjojen kanssa, paitsi että olen ollut sekakäyttäjä jo pienestä pitäen. Enkä edes halua lopettaa.

Lopuksi pari kirjavinkkiä

Olen saanut ihan uskomattoman hyviä lukuideoita Parantaisen Jarilta (osta hänen kirjojaan, niin löydät niiden takaa mainiota kirjavinkkejä lukulistallesi). Pistän hyvää kiertämään. Jos sinun pitää lukea vain 5 englanninkielistä yrittämiseen liittyvää kirjaa, lue nämä:

  1. Street Smarts: An All-Purpose Tool Kit for Entrepreneurs (Brodsky, Norm.). ★★★★★
  2. ReWork: Change the Way You Work Forever (Fried, Jason & Hansson, David Heinemeier). ★★★★★
  3. The E-Myth Revisited (Gerber, Michael E.). ★★★★☆
  4. The Toilet Paper Entrepreneur (Michalowicz, Mike). ★★★★☆
  5. Blue Ocean Strategy: How To Create Uncontested Market Space And Make The Competition Irrelevant (Kim, W. Chan & Renee Mauborgne). ★★★★★

Ja kuten aina, uusia mielenkiintoisia lukuvinkkejä otetaan mieluusti vastaan!