rayban

Millainen yrittäjä sinä olet?

Yrittäjiä on monenlaisia. Esittämäni jaottelu ei tietenkään ole täysin mustavalkoinen, vaan useimmat meistä sijoittuvat jonnekin skaalan väliin.

Saavutuksia vai silityksiä?

Joillekin työn suurimpia motivaattoreita ovat konkreettiset saavutukset, toisille taas on tärkeämpää saada hyvää palautetta, päähäntaputuksia tai tunnustusta. Kehuilla ja hyväksynnällä käyvä yrittäjä ei ole parhaimmillaan toimitusjohtajan roolissa, ja maailmanluokan meriittejä himoitseva finanssihai tuskin viihtyy parturikampaajana.

Vapautta vai valuuttaa?

Vapautta kaipaavan yrittäjän ei välttämättä kannata perustaa kivijalkakauppaa, johon liittyy pitkäaikaisia vastuita ja jatkuvaa paikallaoloa. Taloudellista menestystä himoitsevalle surffauskelien mukaan vaeltavan matkareportterin pesti ei ehkä ole se fiksuin valinta.

Pelastusliivit vai perämoottori?

Jotkut ovat hyvin turvallisuushakuisia, toiset tykkäävät riskeistä. Turvallisuushakuiset tekevät pohditumpia päätöksiä, jolloin heillä on myös taipumuksena märehtiä liikaa seurauksia. Riskivetoiset yrittäjät taas ovat liiankin innokkaasti ajamassa jyrkänteeltä vain katsoakseen, miten pitkälle autolla voi lentää.

Optimisti vai pessimisti?

Lasi on puoliksi täysi tai sitten juoma on kuitenkin ihan paskaa ja lasikin on rikki menossa ihan just. Jos on negatiivisuuden esitaistelija, voi olla parempi jättää myyntihommat muille ja keskittyä kommunikoimaan vain komentotulkin kanssa.

Kilpikonna vai kultakala?

Lyhytjänteisyyteen taipuvat yrittäjät ovat nopeampia päätöksissään, pitkäjänteiset taas eivät tykkää tehdä nopeita peliliikkeitä. Jos keskittymiskyky on kultakalan luokkaa, kappas mielenkiintoinen video!

Omien taipumuksien tunnistaminen on vaivalloista ja samalla palkitsevaa. Itsetuntemus tulee erityisesti tarpeeseen silloin, kun yritykseen palkkaa uusia ihmisiä. Oma elämä muuttuu paljon helpommaksi, jos saa yritykseen ihmisiä jotka paikkaavat omia puutteita.

Tunnistan itseni selkeästi vapautta kaipaavaksi introvertiksi, jota motivoi ensisijaisesti saavutukset. Olen turvallisuushakuinen, pessimismiin taipuvainen puuhastelija ja möngin päätösten läpi kilpikonnan kärsivällisyydellä. Millainen yrittäjä sinä olet?