kroko

Mitä Googlen työntekijä katuu?

Törmäsin aivan mahtavaan artikkeliin. Aditya Mahesh kertoo, mitä taitoja olisi toivonut opetelleensa ennen kuin meni Googlelle töihin. Lista on lyhyt ja ytimekäs, ja olen niistä täysin samaa mieltä. Erityisen osuva se on näin tietotyöläisen näkökulmasta.

Visualisoi

Mitä ikinä elämässä tekeekään, on hyvä että omia ajatuksiaan voi visualisoida. Minimivaatimus on se, että pystyy hahmottelemaan ajatuksiaan paperille, mutta aina parempi jos voi tehdä oikeasti markkinointikelpoista layouttia tai kuvitusta vaikka Adoben Photoshopilla.
Vinkki: Adobella on runsaasti hyviä opetusvideoita.

Kirjoita

Kirjoittaminen on ajattelemista. Mitä kompleksisempi kokonaisuus, sitä tärkeämpää on kyetä purkamaan ajatukset sanoiksi.
Vinkki: paras tapa oppia kirjoittamista on 1) lukea paljon ja 2) kirjoittaa vielä enemmän. Perusta oma blogi jo tänään, ja ala treenaamaan!

Rakenna

Visualisointi ja kirjoittaminen auttavat asioiden suunnittelussa, mutta on aika rasittavaa jos ei osaa itse rakentaa mitään. Adityaa mukaillen, mielestäni jokaisen tietotyöläisen kannattaisi opiskella ainakin html/css:n perusteet, vaikka ei ikinä mitään isompaa koodausprojektia aloittelisikaan.
Vinkki: aloita Html/css-opiskelu täältä.

Analysoi

Auttaa todella paljon, jos pystyy jotenkin keräämään ja analysoimaan dataa. Datan kerääminen ei rajoitu vain verkkosivuston mittareiden vahtimiseen, vaan kaikenlainen data omasta työstä ja elämästä oikein analysoityna ja ymmärrettynä auttaa tekemään valistuneita päätöksiä.
Vinkki: lue pikaselitys Google Analyticsista tai sukella vähän syvemmälle.

Markkinoi

Jos osaa suunnitella, kirjoittaa, rakentaa ja analysoida, olisi hyvä myös osata markkinoida.
Vinkki: Lue Parantaisen Jarin blogia ja seuraavaksi jeesusteippi-markkinoinnista.

One more thing…

Lista ei ole kuitenkaan täydellinen ilman esiintymistaitoa (kiitos Katleena!). Ilman kykyä esiintyä muista taidoista ei saa läheskään kaikkea irti. Esiintyminen on myös eräs tärkeimmistä myymiseen liittyvistä taidoista, joten sen treenaaminen kantaa yhtä lailla hedelmää. Ja mikä parasta, jokainen päivä tarjoaa mahdollisia esiintymistaitojen hiomiseen!

Kotitehtävä: Mitkä näistä taidoista sinulla on jo hallussa? Mitä taitoa voisit kehittää ensimmäiseksi?