nbf

Nordic Business Forum 2015

Nordic Business Forum 2015 oli erittäin jees. Viime vuonna jätin menemättä, koska halusin opetella ohjelmoimaan. Olisin hyvin mielelläni nähnyt ison Arskan livenä, mutta aina ei saa sitä mitä haluaa. Päätökseni oli silti hyvä valinta, jonka lopputuloksena syntyi Wouti.fi ja sain myös kipeästi kaipaamaani ohjelmointikokemusta. Tänä vuonna päätin kuitenkin mennä, eikä kaduttanut.

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Jos yrittäjäenergiaa voisi pullottaa, tämän tapahtuman tuotoksia voisi myydä vielä ensi vuonnakin. Vierastan hieman sellaista joukkohurmosta joka yleensä yhdistetään urheilutapahtumiin ja herätyskokouksiin. Paikalla ollessa tuli kuitenkin mieleen, että entä sitten jos yleisö nautti? Maa suorastaan rämpii negatiivisuuden suossa, ja eipä yrittäjillä ja johtajilla nyt ihan kauheasti ole tuon luokan tapahtumia tai syytä riemuun muutenkaan.

Esiintyjistä ei varmaan hirveästi tarvitse sanoa: kaikki olivat ammattilaisia ja todella hyviä puhumaan. Ainoastaan Arianna Huffingtonin esitys meni vähän monotoniseksi paasaamiseksi. Positiivisen paatoksen vastapainoksi Gary Kasparov myös antoi tulla sen verran synkeää settiä itänaapurimme toimista, että aika monen ilme meni vakavaksi. Isoimmat risut saa kuitenkin tapahtuman juontaja, jolla tuntui olevan useassa kohtaa tärkeämpää kertoa omista saavutuksistaan kuin vetää showta.

Mikko Hyppönen

Oma kohokohta taisi kuitenkin olla alfanörtin tapaaminen.

Vaikka esiintyjät olivat selkeästi maailman kärkeä, parhaiten mieleen jäi henkilökunta. En tiedä mitä pillereitä porukalle oli syötetty, mutta en ole ikinä missään & milloinkaan saanut niin hyvää palvelua! Siinä missä suomalainen yleensä välttelee tehokkaasti asiakkaan katsetta, täällä tultiin suorastaan päälle kun seisoi hetken eksyksissä olevan näköisenä. Sen lisäksi jokaisesta pienestä asiasta huolehdittiin, ja aina hymyn kanssa. En ymmärrä miten nuoret jaksoivat olla yhtä hymyä koko tapahtuman ajan.

Ja arvatkaas mitä? He olivat vapaaehtoisia. Käsittämätöntä.

Järjestäjät tahtovat olla maailman paras vuotuinen businesstapahtuma 2021 mennessä. Jos palvelu on tuota tasoa, en epäile hetkeäkään etteikö tavoite täyty.

Seuraavana vuonna paikalle tulevat muun muassa Seth Godin, Ed Catmull ja Gary Vaynerchuk (ks. koko esiintyjäkaarti). Ostin lipun heti. Siellä nähdään.