Kuva pilvikerroksen yläpuolelta, aurinko paistaa.

Tulostulva® Täyskäännös esimerkkicase: konkurssin partaalta kohti valoisampaa tulevaisuutta

Julkaisen Tulostulva® Täyskäännös -esimerkkicasen poikkeuksellisesti anonyyminä. Yritysten tervehdyttämiscaset ovat luonteeltaan herkkiä kokonaisuuksia, ja usein niihin liittyy vaikeita tunteita ja maineen menettämisen pelkoa. Yrittäjän kommentit ovat todellisia, mutta tunnistettavat erityispiirteet on anonymisoituja.

Mikä ongelma sinulla oli?

Yritys oli ajautunut hallinnolliseen ja taloudelliseen kriisiin. Yritystä oli viety eteenpäin kasvu edellä kassanhallinnan kustannuksella ja koko paketti oli kasvanut niin isoksi läjäksi, että uudella myynnillä ei enää saatu paikattua edellisen kuun tappiota. Tultiin siis ryminällä alas ja konkurssi alkoi vaikuttaa ainoalta vaihtoehdolta.

Miksi valitsit juuri minut?

Janne oli tuttu toisesta casesta ja tiesin, että hänellä on kokemusta yritysten tervehdyttämisestä. Olimme työskennelleet yhdessä jo jonkin aikaa ja tuolloinkin saimme parannettua yrityksen kannattavuutta ja prosesseja huomattavasti.

Mikä kanssani työskentelyssä helpotti sinua eniten?

Jannen rauhallinen ja kuunteleva, mutta jämäkkä tyyli auttoi maadoittamaan itseäni vaikeassa tilanteessa. Huomasin yht'äkkiä olevani ison kriisin keskellä, joten välillä alkoi usko loppua omaan tekemiseeni. Vaikka yrityksessä oli osakkaiden kesken hyvä yhteishenki, niin siinä tilanteessa piti pohtia paljon asioita yksin oman jaksamisen ja muiden osakkaiden ehdotusten parissa. Tällaisessa saneeraus- ja konkurssiriskin omaavassa tapauksessa pitää olla todella huolellinen raha-asioiden kanssa ja varmistaa se että kukaan ei tee mitään hölmöä. Janne auttoi asettamaan asioita mittasuhteisiin ja varmistamaan omaa jaksamistani ja hyvinvointiani.

Iso apu oli sillä, että Janneen sai aina tarvittaessa yhteyttä.

Mikä oli mielestäsi suurin lisäarvo panoksestani prosessin aikana?

Jannella on hyvin konkreettinen ja maanläheinen suhtautuminen asioihin. Jos jostain ei ole hyötyä toivottavien lopputulosten kanssa niin niitä ei kannata tehdä. Tämä auttoi (ja auttaa edelleen) minua keskittymään olennaiseen ja muistamaan mikä on tärkeintä. Siten saa karsittua tekemisestä pois erilaiset hetken mielijohteesta tai tunnemyrskystä johtuvat sekoilut.

Hänen esittelemänsä työkalut ovat yksinkertaisia ja tässä tilanteessa erityinen apu oli hänen kassavirtakaaviosta. Kun kassa oli tiukilla, niin oli äärimmäisen tärkeää että kaikki omistajat olivat samalla kartalla siitä missä mennään.

Olitko tyytyväinen lopputulokseen?

Olemme saaneet karsittua kaikki ylimääräiset pois, onnistuneet kirkastamaan toimivan ydinbisneksen ja saaneet myyntiä taas rullaamaan. Olisi ollut todella sääli ajaa homma konkurssiin. Nyt meillä on taas mahdollisuus odottaa niitä palkintoja, joita olemme yrittäjinä alunperin lähteneetkin hakemaan. Vaikka moni asia on vielä auki, niin tilanteeseen nähden nykytila ei voisi olla parempi.

Saitko sijoittamallesi rahalle vastinetta?

Janneen sijoittamani raha on ollut yksi parhaimmista päätöksistä. Tämä kuulostaa tietysti mainospuheelta, mutta olen saanut vastinetta rahalle jo pelkästään sillä, että Jannen kanssa käyty keskustelu on auttanut itseäni jaksamaan haastavan jakson läpi. Ilman sitä olisin varmasti heittänyt hanskat tiskiin aikaa sitten ja keskittynyt muihin hommiin. Nyt kuitenkin yrityksellä on mahdollisuus ja sitä kautta sijoitettu raha jatkaa tuottamista.

Vapaa sana, mitä haluaisit vielä sanoa?

Olen ostanut konsultaatiota monesta eri paikasta, mutta Jannella on kyky löytää ne asiat, joiden kehittämistä yritys tarvitsee. Se ei ole rakettitiedettä, koska peruspalikat ovat jokaisessa bisneksessä samat, mutta se perhana vie vaatii sitä, että konsultti kuuntelee mitä sinä sille sanot. Janne osaa kuunnella :)