fight 1

Verta ja räkää puhelinmyyjille

Olen vuosien varrella oppinut ainoan toimivan tavan välttää puhelinmyyjät. Aikaisemmin jouduin opettelemaan mitä erikoisimpia tapoja väistellä puhelinmyyjän skriptissä olevat koukut, mutta kyllästyin siihen. Yksityishenkilönä suoramarkkinoinnin voisi kieltää, mutta yrittäjänä senkin etuuden voi unohtaa. Siispä täytyy turvautua poikkeaviin metodeihin.

Fight Club on eräs parhaista elokuvista koskaan. Toisen pääosan esittäjällä Tyler Durdenilla on tapa, joka on jäänyt hyvin mieleen. Tyler on sen verran paranoidi, että ei ikinä vastaa puheluun, vaan soittaa aina takaisin.

Olen soveltanut samaa metodia menestyksekkäästi kohta kymmenen vuotta. En yleensä vastaa tuntemattomiin numeroihin, vaan soitan takaisin tsekattuani mistä firmasta puhelu on tullut. Jos tietoja ei löydy tai yrityksen nimi haisee suoramarkkinoinnilta, en soita takaisin. Vaikka pari kauppaa on saattanutkin mennä sivu suun, olen saanut olla aika rauhassa kaikenlaisilta alushousukauppiailta ja lehtimyyjiltä.

Asiakkaiden kanssa ongelmia on ollut aika vähän, koska pedantti kun olen, sähköpostilla otetun ensikontaktin jälkeen yhteystiedot ovat jo synkkautuneet puhelimeen Highrisesta ja pystyn vastaamaan asiakkaille etunimellä. Sekin jättää melkoisen ensivaikutelman, vaikka sinunkauppoja ei olisi tehtykään.

Kiitos, Tyler Durden.

Älä enää vastaa tuntemattomiin numeroihin. Säästä aikaa, hermoja ja silkkaa rahaa.