Case Copywriter Miika Soronen

Case Copywriter Miika Soronen

Jatketaan Tulostulva® Taskuhallitusasiakkaiden esittelyä. Aikaisemmin olen kirjoittanut esimerkiksi Sivututkasta, Palava.Globalista ja Tuhoeläinhallinta Deleconista. Tällä kertaa vuorossa on Copywriter Miika Soronen.

Mikä ongelma sinulla oli?

Olin työskennellyt aikanaan perheyrityksessä, ja ympärillä oli aina paljon porukkaa. Kun lähdin yksityisyrittäjäksi, melko nopeasti huomasin, että yksin työskentelyssä on myös omat huonot puolensa. Oma yksinyrittäjyyspolku oli myös lopulta paljon vaikeampi projekti, kuin alunperin osasin kuvitellakaan.

Lisäksi uudessa hommassa olin aivan liian herkkä palautteelle, niin hyvässä kuin huonossa. Jokainen projekti oli aina voitto tai kuolema, mikä oli raskasta.

Miksi valitsit juuri minut?

Olin kuullut sinusta Jari Parantaiselta, ja olin ollut sähköpostilistallasi hetken aikaa. Taskuhallitus oli helppo valinta, koska siihen ei sisälly mitään ylimääräistä byrokratiaa. Vain yksi sopimus, jonka voi päättää vaikka tekstiviestillä. Ostaminen oli helppoa.

Mitä konkreettista Tulostulva® Taskuhallitus -prosessin aikana tehtiin?

Varmaan kaikki mahdollinen. Oma yksinyrittäjyyspolku oli lopulta paljon vaikeampi projekti, kuin osasin koskaan kuvitella.

Mikä työskentelyssä helpotti sinua eniten?

Taustalla oleva tuki, ja fiilis siitä, ettei tarvitse olla yksin. Sain neuvoja ja tukea silloin kun sitä tarvitsin. Joskus Signal lauloi ahkerastikin ja välillä taas oli hiljaisempaa. Minulle tärkeää oli, että sain luvan olla matalalla kynnyksellä yhteydessä silloin kun tarvitsin.

Mikä oli mielestäsi suurin lisäarvo panoksestani prosessin aikana?

Olin tekemässä isoa päätöstä erääseen osakkuusprojektiin liittyen osittaisen tunnekuohun vallassa. Keskustelu Jannen kanssa muutti näkemykseni, ja peruin aikeeni. Päätös oli lopulta koko yhteistyön merkittävin, vaikka se ei edes liittynyt suoraan omaan yritykseeni.

Olitko tyytyväinen lopputulokseen?

Kyllä. Tulostulva® Taskuhallituksen paras anti oli se, että opin luottamaan omiin vahvuuksiini ja ymmärtämään, ettei oma liiketoimintani nouse tai kuole yksittäisen projektin myötä.

Vaikka oman yritykseni taloustiedot yhteistyön ajalta eivät näytä kovin hääveiltä, rahallisesti yhteistyön tulokset mitataan vasta vuodesta 23 eteenpäin.

Jokainen yhteistyö päättyy joskus, ja taskuhallituksen irtisanominen oli myös niin helppoa ja vaivatonta kuin luvattiinkin.

Minkä arvoisia palveluni olivat sinulle?

Tähän mennessä vähintään 250 000 euroa.

Vapaa sana, mitä haluaisit vielä sanoa?

Taskuhallituksen testaaminen on melko helppoa ja riskitöntä. Jos otat vaikka kolmen kuukauden periodin, et pahimmassakaan tapauksessa voi hävitä kuin muutaman tonnin.

Parhaimmillaan yksi ohje säästää pitkältä katumukselta ja kesämökin verran rahaa, kuten minun tapauksessani.

Käy tsekkaamassa Miikan nettisivut. Sieltä selviää, miksi potkut nuorisojärjestöstä tekivät Miikasta markkinoijan.